Alkmaar

9-3-2023: lezing 'op stap in Nederland'

Op donderdag 9 maart kwam de heer Ger Molenaar een foto-presentatie voor ons verzorgen.
Ger is al zijn leven lang een bevlogen natuurliefhebber, deels door zijn werkzame leven als inspecteur keuringsdienst bollenteelt en nu parttime museumdirecteur van het agrarisch museum.

Tijdens de corona-tijd was Ger aan Nederland gebonden en is heel wat weekenden met partner en tentje op stap gegaan. Met de foto's die hij tijdens die reizen heeft gemaakt, gaf hij ons een prachtig beeld van wat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft.

Zijn tocht begon in Groningen, waar hij prachtige opnames maakte van grauwe kieken. Zijn reis vervolgde hij naar de Omlanden en Zuid-Laren, waar hij heel veel van het gedrag van eenden wist vast te leggen. Toch heel knap om urenlang te wachten om net op het juiste moment jouw opname vast te leggen. Niet te vergeten waren de Weerribben, met veel soorten vogels, bevers en veel soorten insecten. Zo kwamen ook de bloemen in beeld die wij als 'Groei en Bloeiers' toch ook graag willen zien.

Na de pauze zakten we af naar het zuiden van Limburg met heel veel orchideeën en reptielen. Via Brabant, met boomkikkers, vliegende herten en inktviszwammen, kwam er een eind aan deze prachtige tocht door Nederland. Het gaf een beeld van hoeveel moois er te zien is in ons prachtige land!