14 mei 2018: Presentatie 'de Arena als Moestuin' door Simon Kranenburg

Op maandag 14 mei komt Simon Kranenburg een presentatie geven over moestuinieren. Een vertelling over het leven, het kijken en het bewerken van een klein stukje aarde, de moestuin.

Simon stelt de moestuin voor als een arena, waar dagelijks strijd geleverd moet worden tegen onkruiden, schimmels, weersinvloeden en andere kommer en kwel.

Simon is een voorstander van tuinieren zónder chemische middelen en hij heeft veel ervaring met het natuurlijk tuinieren. Hij laat zien dat tuinieren ook anders kan. Je kunt rekening houden met de kosmos en dezelfde opbrengsten behouden.
Waarom níet, als het veel beter smaakt, de (teel-)grond er rijker van wordt, je er minder werk aan hebt en je veel bewuster en gezonder gaat leven in harmonie met de natuur?

Deze vertelling wordt ondersteund door een mooie presentatie, gemaakt in 'The hidden garden'.

Datum:
maandag 14 mei 2018

Wijkcentrum De Rekere 2
Drechterwaard 16, Alkmaar

Gratis voor leden, op vertoon van ledenpas
€ 3,00 voor niet-leden.

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders