Alkmaar

3-8-2022 De Tuinen van Eeninge


'Een tuin vol leven' is het motto van Erwin Oldezaal en René Verweij. Een leven zonder tuin is voor hen ondenkbaar.
Ondanks dat he veel tijd en energie kost om de tuin te onderhouden, geeft al het werk heel veel terug. Zo blijven ze fit en hebben minder last van stress en bovendien werkt het ook nog helend. Hoe mooi is het omringd te zijn door kleur, vorm, geur en beweging?
Hun visie draait om beplanting die een natuurlijke sfeer uitstraalt en aantrekkelijk is voor insecten, vogels, egels en alles wat in hun tuin leven mag. Hiermee borduren zij voort op de weg die is ingeslagen door onder andere Henk Gerritsen en Piet Oudolf.

De Tuinen van Eeninge bestaat uit verschillende gebieden met een eigen beplanting en sfeer. Zo is er het Rondeel, wat het hart van de tuin is. Ook is er het Voedselbos, dat Erwin en René en andere bewoners van de tuin voorziet van fruit, groente en noten. Het Buitenhof, dat de ruimte en weidsheid van een Noord-Hollandse polder laat zien met als achtergrond de Westfriese Omringdijk. Dit alles met een totaal oppervlak van zo'n 6000 m2.

Op woensdagavond 3 augustus 2022 vertellen zij hier graag meer over en nemen ze ons mee op reis door hun tuinen. Hierbij hopen we op een mooie zomeravond.

We ontvangen uw aanmelding graag voor 22 juli a.s., in verband met het doorgeven met hoeveel mensen we de tuin willen bezoeken.

Informatie:

Datum: woensdagavond 3-8-2022

Tijd: 19.30 uur (aanvang).

Adres: Selschardijk 6, 1744 JA in Eenigenburg / Sint Maarten

Kosten: € 7,- incl. koffie/thee met wat lekkers

Aanmelden: Margreet Rinsma, tel. 0226-393 692 ('s avonds of op de voicemail inspreken) of via e-mail: duin.rinsma@quicknet.nl